Svenske mesterskapet

 

Hovedmålet mitt med dette semesteret (august-desember), var å kvalifisere meg til EM kortbane I Polen. I tillegg ville jeg delta på SM – Svenske mesterskapet, for å få flest mulig konkurranser med høyt nivå. SM var akkurat to uker før EM  og ble en perfekt oppladning til EM.

 

Dette innlegget kommer til å bli langt, fordi det har vært noen veldig lærerike dager for meg – utfordringene har komt på rekke og rad! Den første utfordringen fikk jeg allerede når jeg landet på Arlanda og jeg ikke fikk bagasjen min.  Alt svømmeutstyret mitt låg i bagasjen, så jeg måtte låne fra de andre jentene. Det gikk fint, men det var stress å ikke ha sine egen ting.

 

For å delta på SM må man være medlem av en svensk klubb. SSC har et bra samarbeid med Triton SK fra Malmø. – klubbvenninne Ida Marko-Varga er opprinnelig fra denne klubben og startet sin svømmekarriere her. Faren hennes “Bebbe” har stiftet Triton SK og er hovedtrener i klubben. Jeg og resten av elite gruppen i SSC tar ofte turer over til Malmø for å trene sammen med de og  få langbane trening. Med dette gode samarbeidet, meldte jeg meg inn i Triton SK (for en kort periode). Overgangen gjorde at jeg fikk være med på Triton sitt stafettlag (Henriette Brekke, Rebecca Holst, Ida Marko-Varga og Magdalena Kuras)  i tillegg til de individuelle løpene.

 

Stevnet foregikk i Eriksdalsbadet i Stockholm. Det er et fantastisk anlegg som jeg liker veldig godt. Jeg reiste bort onsdag morgen slik at jeg fikk en økt i vannet før stevnestart torsdag. Vi bodde på motell med ti minutters buss avstand til svømmehallen. Mamma pappa og onkel var med som supportere, og det var jeg veldig glad for. De bodde på hotell rett ved svømmehallen , som jeg brukte til å spise lunsj og hvile meg på mellom forsøk og finalene :-) .

 

Torsdag åpnet vi stevnet med å svømme jentenes 4*50 fri stafett. Vi svømte oss rett inn på første plass til finalen. Jeg svømte på 25.2, og alle jentene hadde tider som kunne presses enda litt ned. Min første individuelle øvelse var 100 medley. Jeg var ganske usikker på denne øvelsen siden det ikke gikk så bra på Nordsjøstevnet, i tillegg til at det var åpningsløpet på stevnet. Det er mange tekniske detaljer som skal sitte når det veksles mellom de fire stilartene, og siden 100 medley ikke er et av hovedløpene mine, blir det ikke så høyt prioritert på trening heller. Det gikk heldigvis mye bedre nå enn for to uker siden, og jeg svømte meg inn til finale på tiden 1.03.98. Det var hardere å svømme enn jeg hadde trodd, og var ganske tung i beina inn til finalene.

 

Stafettlaget var først ut under finalen også med 4*50 fri. Jeg hadde første etappen og trodde jeg skulle klare å svømme tiden ned fra det jeg hadde i forsøket. Jeg gikk opp 2/10 til 25.40. Litt skuffende, men jeg gjorde mitt beste, og de andre jentene svømte supert og reddet oss til stevnets første gull!! J Jeg fikk god tid til å gli etter løpet, og hentet meg inn før medleyen. Målet var å forbedre tiden fra i dag tidlig, bare ved å forbedre teknikken. Det klarte jeg også, spesielt rygg/bryst vendingen var mye bedre. Jeg satt personlig rekord med tiden 1.02.66. Det ble ikke medalje, men er veldig fornøyd med egen innsats og forbedringer.

 

Fredag hadde jeg først 50 bryst i forsøket og svømte bra på tiden 32.71. Jeg kom med til finalen med fjerde beste tid og merket jeg hadde mer å gå på til kvelden, spesielt på innslaget. Jeg ble ekstra motivert når jeg merket hvor nære jeg var medaljeplass og var skikkelig klar til kvelden.  Vi jentene hadde 4*100 fri stafett som siste forsøksøvelse, og lå ganske bra til å få finale. Derfor svømte vi ikke helt optimalt for å spare kreftene til kvelden. Jeg hadde 56.24.

 

Beina mine var uvanlig tung, og jeg var ganske stiv i kroppen. Jeg ville ikke at det skulle gå utover de neste løpene. Med hjelp av pappa fant vi en billig thai massasje som jeg gikk til før finalene og fikk løsnet all drit som var i kroppen. Det trengte jeg!

 

Det viste seg på resultatene også når jeg svømte ned tiden min med over ett sekund og satte ny pers 31. 49. Det gjorde at jeg tok tredje plassen med 1/100!! Det er utrolig gøy at brysten begynner å gå bra igjen. Da jeg var yngre, svømte jeg mye bryst og hevdet meg ganske bra i Norge – bla gull på 50 bryst fra jr NM. Etter en stund stoppet fremgangen opp og jeg orket ikke å svømme det mer, endelig er jeg tilbake! Siste øvelsen for kvelden var 4*100 fri stafett med jentene. Jeg hadde igjen første etappe, og svømte på 54.54. Det ble tredje plass og enda en SM medalje :-) .

 

I går hadde ikke døren på rommet lukket seg  skikkelig når jeg gikk til svømmehallen. Vi merket det ikke før på kvelden men tenkte ikke mer over det siden alt så ut som før vi gikk. Fredag kveld merket jeg at lommebok og klokken min var stjålet. Pluss ting fra de andre jentene på rommet. Det ble en sein kveld med mye tårer, hvor jeg måtte anmelde tyveriet til politiet. Jeg syns det var verst å miste klokken siden jeg fikk den i bursdagsgave av Jørn.  Jeg fikk roet meg ned og fikk noen timer søvn (selv om det var vanskelig).

 

Jeg tok i bruk alt jeg hadde lært av mentaltrening. Jeg var lei meg og stresset over tyveriet, men prøvde å legge det bak meg når jeg var i svømmehallen. For meg var dette den viktigste dagen under SM. Jeg hadde 100 fri, som jeg har trent for hele sesongen og som jeg allerede har forbedret meg mye på allerede. Jeg ville ikke at gårsdagens episode skulle hindre meg, og jeg prøvde å stenge alt annet ute.

 

Først ut hadde jeg 4*50 medley stafett med jentene – jeg hadde bryst etappen på 31.54. Det gikk helt greit, hvor alle svømte på tider som kunne forbedres til finalen. Kort tid etter hadde jeg 100 fri og var rett bak pers med tiden 54.96. Jeg kjente flere ting jeg kunne jobbe med i finalen. Til slutt hadde vi 4*200 fri stafett. En stfett jeg gruet meg veldig til, og ikke ville svømme. Jeg hadde første etappe og svømte på 2.05. Det var ikke en særlig bra tid. 200 er en øvelse jeg ikke har svømt på lenge, og er veldig usikker på. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle legge opp løpet, og det viste seg med en alt for svak tid.

 

Jeg tok massasje i dag også, og prøvde å hvile mest mulig. Det er lenge siden jeg har følt meg så stiv og tung. På de andre brystløpene jeg har hatt, har jeg ikke klart å få hodet under vann i taket, og prøvde å få det til på 4*50 medley stafetten. Det gikk ikke så mye fortere og jeg gikk uheldigvis opp i tid 31.61.Må nok øve litt mer på trening før det sitter i konkurranse. Vi fikk likevel en tredje plass her også, og er veldig fornøyd med det. Jeg tok meg sammen alt jeg hadde til 100 fri – hovedløpet mitt for helgen. Jeg tenkte bare på fokusoppgavene jeg hadde satt meg og at jeg skulle ha det gøy. Jeg klarte det jeg skulle og perset med tiden 54.47. Det var deilig å få et bra resultat utav dagen etter det som skjedde i går. Veldig glad J. Til slutt kom den ekstreme 4*200 staffetten igjen. Jeg hadde første etappe nå også, og prøvde å åpne sterkere enn i dag tidlig. Det klarte jeg ikke, og svømte på 2.05 enda engang. Skuffende for både meg og resten av laget som svømte veldig bra, likevel fikk vi tredjeplass.

 

Søndag hadde jeg 50 fri som siste individuelle øvelse. Jeg brukte veldig mye krefter i går, og kjente meg ganske tung både i armer og bein. Jeg svømte inn på 25.51, og kom videre til finale. Vi jentene hadde våres siste stafett i dag, som var 4*100 medley. Jeg svømte bryst etappen og hadde 1.13 i forsøket. Det var en ganske svak tid og mye å gå på til finalen. I pausen sjekket jeg inn på hotellet jeg skulle bo på til mandagen og slappet av.

 

Formen var ikke så mye bedre, men prøvde å samle sammen de siste kreftene jeg hadde.  Det klarte jeg også og gikk ned 3/10 til 25.22. Et steg i riktig retning, men har fortsatt et stykke ned til persen og den norske rekorden min J. På stafetten lå vi som nr. 7 inn til finalen, og for å ta medalje måtte jeg presse tiden kraftig ned fra det jeg hadde i forsøket. Det var siste løpet og jeg tok ut de siste kreftene jeg hadde. De siste 15 meterne av løpet, hadde jeg krampe i begge armene. Jeg svømte på en super tid og hadde 1.09.2. Vi svømte oss opp til en fantastisk andre plass :-) .

 

Det gjorde en bra avslutning på stevnet, og jeg har hatt en fantastisk stevne opplevelse og slått mange barrierer i løpet av helgen. Er veldig glad jeg valgte å reise og satse på SM. Etter stevnet var ferdig, reiste de andre hjem, mens jeg slappat av på hotellrommet, klar for en spennende time hos kinesolog Ulf Kielman mandag morgen :-) .

 

 

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

Nordsjøstevnet (11.-13. november)

Nordsjøstevnet er den største konkurransen i Norge utenom NM. Det er gode pengepremier som trekker internasjonale svømmere. Stevnet er siste mulighet til å ta NM krav, og blant annet å kvalifisere seg til EM/Nordisk/landslaget. Jeg hadde heldigvis klart EM kravet to uker tidligere, og kunne senke skuldrene å nyte stevnet.

 

”Lillebror” Kristoffer kom på besøk, og var med på stevnet. Han har flyttet til Sogndal for å studere, men svømmer enda når han har mulighet. Det var veldig kjekt å få besøk av han og å se han svømme. Mamma og pappa var også på besøk som supportere -Vi hadde  koselige kvelder med god mat.

 

Stevnet begynte fredag morgen, hvor jeg hadde 50 fri og 100 bryst. Det gikk overraskende lett i forsøket – Jeg svømte på 1.12.05 og 25.52. I finalen svømte jeg enda bedre på begge øvelsene – 25.26  på 50 fri og en andre plass. Jeg er fornøyd med det, men det er alltid noe som kan bli bedre – hadde jeg fått teknikken til å stemme de siste femten meterne, hadde jeg vært skremmende nærme 24 tallet og gullet. (Det kommer snart ;-) På brysten fokuserte jeg på tekniske oppgaver jeg fikk av Sebbe. Det gjorde at jeg suste inn på 1.10.48. Det  ble enda en andre plass og en solid pers med nesten to sekunder. Det var utrolig kjekt å få medalje, og ikke minst perse. Bra åpningsdag på stevnet! :-)

 

Lørdag hadde jeg bare 100 fri. Det var helt sist på forsøket, derfor sov jeg lengre og gikk seinere i hallen for å slippe å være der i flere timer. Det høye nivået gjorde at jeg måtte svømme helt optimalt i forsøket for å komme meg videre. Siden jeg kom seinere i hallen, ble jeg litt nervøs for at jeg ikke hadde fått god nok oppvarming. Det viste seg at jeg hadde rett i å prioritere en god natt søvn – jeg slo ny pers på 54.75. Det var overraskende at det gikk så fort, for det kjentes så utrolig lett.  Deilig! Jeg ledet til finalen, og ambisjonene om å svømme enda fortere gjorde at jeg la for mye press på meg selv og det forstyrret løpet. Det ble bare en fjerde plass, og opp i tid på 55.2. Løpet var greit –Jeg ligger stabilt på tidene, men det jeg må jobbe med videre er å glede meg mer over gode resultater i stede for å føle meg presset – ny utfordring!

 

Søndag hadde jeg 100 medley og 50 bryst. Medleyen var jeg veldig usikker på og  det viste seg i løpet også. Jeg fikk  1.05.33 og holdt bare til en B-finale. 50 bryst svømte jeg ganske bra 32.71, og ledet til finalen. Siden jeg ikke klarte gullet på 50 fri, bestemte jeg meg for at dette var dagen for å ta et gull. Jeg var ikke klar for å svømme 100 medley og strøk meg fra finalen, jeg ville heller satse alt på brysten. Jeg visste at jeg kom til å både perse og vinne før start. Det er alltid deilig å få den følelsen. J Det gikk som jeg hadde bestemt meg for, og fikk 31.69 i tid. Det ble gull og enda bedre tid enn jeg hadde forventet.

 

Det har vært et hektisk stevne med flere timer i svømmehallen. Det tar på, men det var så utrolig kjekt stevene at det går fint for en helg. Det er gøy og svømme igjen og å treffe svømmevenner og familie. Er veldig fornøyd med resultatene i helgen, og det gir meg enda mer selvtillit fremover!! :-)

 

 

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

Hjørring (08.10-15.10)

I høstferien rettet SSC kursen mot Hjørring I Danmark. Det var ikke en liten gjeng, men hele 40 stykk som var med på leiren. Vi tok båten over lørdag kveld, og var fremme søndag morgen. Bassenget I Hjørring har en fin beliggenhet med motell rett over veien. I tillegg er det styrkerom og butikk like ved. Perfekt for en treningsleir hvor man bare skal spise – sove – trene.

 

Vi bodde 3-4 på hvert rom, hvor jeg lå sammen med Martinsen søstrene. Selv om de var der som trenere og jeg som utøver, syns jeg det gikk veldig bra, og kjekt! ;-) Vi fikk servert tre daglige måltider på hotellet. De laget egen gluten/melkefri mat til meg som jeg kunne spise. Det var supert, for da slapp jeg å bruke tid  og energi på å ordne det selv.

 

Treningen foregikk på langbane, hvor vi hadde to svømmeøkter hver dag. Onsdag brukte vi som restitusjons dag, og hadde bare en svømme økt. I tillegg hadde vi en alternativ trening, som varierte mellom tøying, basis, styrke eller jogging. Jeg fikk investert mye langbanetrening, samtidig som jeg fikk en bra trenings gjennomkjøring. Jeg følte meg mye bedre trent bare etter den uken, og kom hjem med enda bedre selvtillit.

 

Utenom de fantastiske trenings fasilitetene, hadde ikke Hjørring så mye spennende å by på. Heldigvis hadde vi noen kreative og engasjerte trenere som fikk oss konkurranse ivrige svømmerne til å slå oss løs. Alle svømmerne ble delt inn i ulike lag, hvor vi hver kveld fikk en nye utfordringer å bryne oss på. Det var blant annet: talentkonkurranse og beste heiarop. Siden vi var en stor tropp, var det mange som ikke kjente hverandre, så det var en super måte å skape samhold på, samtidig som vi lærte å drite oss ut forran et publikum.

 

Det var alt i alt en veldig bra leir. Trenings grunnlaget jeg fikk lagt tar jeg med meg til de kommende stevnene. Er veldig fornøyd med egen og klubben sin innsats. Det er lenge siden jeg har syntes en leir har gått så fort. Dagene suste forbi, og det er et godt tegn på at man har det bra! ;-)

 

Gleder meg til å komme på stevne å vise hva jeg er god for!! ;-)

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

Treningsleir i Malmø (29.09-03.10)

Siden det ikke er å mange langbane muligheter her i Norge, reiste jeg og resten av ”elite” gruppen i SSC til Malmø. Vi har et godt sammarbeid med Triton SK, og de gir oss muligheten til å komme å trene langbane med de. Faren til Ida Marko-Varga er treneren i klubben, og vi bodde hjemme hos han.

 

På grunn av obligatorisk skole, hadde jeg et kortere opphold enn de andre. Jeg kom til kveldstreningen torsdag 29, og kom rett til syretrening. Jeg hadde en 5*100 broken serie. Den var utrolig tøff. Det gikk likevel ganske bra, og føltes veldig deilig etterpå!

 

Fredag var en hektisk, men gøy dag. Vi hadde bare en svømmeøkt den dagen, som var en rolig morgen økt. Siden det tar 40 minutter å kjøre tilbake der vi bor, ble vi værende i byen etter trening. Guttene gikk for seg, mens jeg gikk med Ida. Vi gikk først å spiste en god lunsj, deretter gikk vi på kafe med søsteren og moren til Ida. På kveldsøkten skulle vi prøve noe nytt og spennende –Bikram Yoga. Ingen av oss hadde prøvd det før, så vi var ganske spente.

 

Bikram yoga blir gjort i en sal med 40g C. I 90 minutter. Det er en ekstrem versjon av vanlig yoga, hvor svetten gjør at man renser kroppen for masse slagstoffer og varmen gjør kroppen mykere og mer tøyelig. Her er mer info fra hjemmesiden hvor vi var: http://www.bym.se/index.htm

 

Her er et youtube klipp som viser hva Bikram yoga er: http://www.youtube.com/watch?v=Vi0dEPRBMno&feature=related

 

Det var utrolig spennende å prøve. Jeg syns det var ekstremt varmt i begynnelsen, men som jeg fort vendte meg til. Jeg hadde med meg to flasker med vann, og det var innlagt mange drikkepauser. Etter tre minutter var jeg kliss våt av svette. Jeg syns gjerne 90 minutter var litt lenge, og syns 60 minutter hadde vært perfekt.

Etterpå gikk vi på kino å koste oss, før vi kjørte stuptrøtte hjem i seng.

 

Lørdag og søndag var tøffe treningsdager, men to svømmeøkter begge dagene. Jeg hadde egne sprint program som treneren ”Bebbe” spesial lagde til meg, og fulgte meg opp på. Bebbe er også utrolig flink med å lære fra seg teknikk, så han fulgte meg opp og gikk gjennom flere teknikk områder med meg.

 

Det var en trøff treningshelg. Siden vi skulle få mest mulig langbane trening, ble det en del meter. Selv om treningen var hard, var det en veldig kjekk og motiverende helg. Jeg fikk trent langbane, øvd masse teknikk, og fikk veldig bra oppfølging på sprint programmene jeg hadde.

 

Mandag fikk jeg med meg en rolig morgenøkt før flyet gikk. Jeg reiste hjem to dager før de andre siden jeg hadde skole. Jeg og Sebbe har i tillegg blitt enig om at turene til Malmø skal maks vare i 5 dager, siden jeg ikke liker så godt å reise. Det har vært en super treningshelg, hvor jeg skal ta med meg alt jeg har lært å jobbe med det i Stavanger.

Gleder meg til neste gang! ;-)

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

Augustreff hos VNR (30.08.11)

Den nye sesongen startet med Augustreffet til VNR 30.08.11. Jeg var der for å representere idrettsambassadør rollen min,  og selvfølgelig takke for støtten VNR har gitt meg det siste året.

Jeg holdt en presentasjon på ca. 10 minutter, hvor jeg fortalte om meg selv og svømmingen min. Jeg hadde en power point fremvisning hvor jeg snakket om  hvordan jeg har komt meg fra å ha vannskrekk som liten, til å bli Norges raskeste kvinne.  Jeg snakket også om drømmen min – OL i London 2012, og viste en film jeg og venninnen min Anne Lene Klingberg har laget. Den viser hvordan hverdagen min ser ut og hva jeg gjør for å oppnå målet mitt. (Filmen ligger på hjemmesiden merket – Film: Vegen mot OL).

Tross all nervøsiteten jeg hadde i forkant, syns jeg det gikk bra. Nervøsiteten forsvant når jeg først stod fremme og holdt presentasjonen. Håper de i salen syns det var spennende å høre om satsingen min! :-)

Er du intressert i å lese mer om vnr, gå inn på: http://vnr.no/

 

 

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

Film: Vegen mot OL

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

NM i Drammen (9-12 juli)

Vi kom til Drammen fredag formiddag – dagen før stevnestart. Vi bodde på en folkehøyskole like ved svømmehallen. Det var ganske greit., med bare fem minutter gå avstand til hallen og eget kjøkken/fellesrom I etasjen vår.

Vi hadde en innsvømmings økt på ettermiddagen for å få vannfølelse og forberede oss til  morgendagen. Jeg syns det var veldig bra at vi bare kom dagen før stevnestart. Jeg er vant med å være der 2-3 dager før, som kan gjøre meg veldig nervøs. Det var det ikke tid til denne gangen.

Lørdag åpnet jeg NM med 100 bryst og svømte Ganske bra. Jeg fikk ny pers 1.14.59 Og ble nummer fire inn til finalen. I løpet av de siste dagene klarte jeg å få en kraftig ørebetennelse, som ikke var så behagelig. Derfor gikk jeg til legevakten rett etterpå og fikk pencilin. Med litt mat og hvile, var jeg klar og spent for finalen. Jeg svømte veldig bra og endte på en fjerde plass, med enda en pers 1.13.87. Til slutt var det 4*100 fri hvor jeg hadde første etappe. Jeg svømte inn på en god tid 56.70, som bare er 3/10 bak pers J. Vi fikk 4.05.00 som sluttid.

Søndag var jeg klar for 50 fri – hovedløpet mitt. Med litt spenning i magen svømte jeg på 26.27 i forsøket med beste tid til finalen. Jeg ble overrasket over hvor lett og bra det gikk. Det var deilig å endelig få en god følelse på 50 fri, etter noen seige løp i Mare Nostrum.  Jeg var ganske spent inn mot finalen med en del nerver. Likevel gledet jeg meg til å svømme etter den gode følelsen jeg hadde i forsøket. Dessverre glapp hånden min i startstupet og jeg mast all fart i oppgangen. Det ødela hele løpet mitt, og jeg fikk tiden 26.43 og andre plass. Jeg ble veldig skuffet, og det ble en del tårer etterpå. Som regel når jeg får mye nerver, blir kroppen ”hemmet” og jeg klarer ikke å kontrollere kroppen som vanlig. Jeg hadde nok litt for mye spenning og forventninger som gjorde at løpet ble som det ble. Siste øvelsen på finalesekvensen var 4*100 medley stafett. For at laget skulle bli best mulig hadde jeg butterfly etappen på 1.05.24. Det er en ok tid, i og med at jeg knapt har svømt øvelsen tidligere. Vi fikk en sluttid på 4.38.86.

Mandag var en rolig dag for meg, og fikk hentet meg inn etter to hektiske stevnedager. Det var bare 50 bryst som stod på planen. I forsøket hadde jeg en god tid på 33.63, og klarte å presse meg enda litt ned i finalen på 33.40. Jeg fikk 3 plass og er veldig fornøyd med løpet. Jeg er veldig glad for at brysten begynner å sitte igjen J. Vi skulle egentlig hatt  4*200 stafett, men ingen av jentene var motivert eller innstilt på å svømme. Derfor droppet vi det.

Tirsdag var 100 fri – dagen jeg hadde ventet mest på. Spesielt etter den gode lag etappen jeg hadde på lørdag, var jeg sulten etter å gjøre ett enda bedre løp. I førsøket hadde jeg 57.70. Løpet føltes litt tyngre enn forventet, men som fjerde stevnedag er man ofte litt ekstra sliten. Kort tid etter svømte jeg 50 fly på 28.75 som er helt okei for å være forsøkstid. Jeg kom akkurat med til finalen.  Pausen brukte jeg til å slappe av og lade opp til kveldens øvelser. Jeg hadde et godt løp i finalen, men svømte rett bak tiden jeg fikk på stafett – 56.78. Det ble en andre plass og var absolutt godkjent etter hvor tung jeg var i forsøket. Likevel vet jeg at jeg sitter inne med mye mer. Gleder meg til neste gang J. Kort tid etter svømte jeg 50 fly på 28.48. Jeg klarte å presse tiden litt ned, men det er fortsatt for seigt til at det blir en topp tid. Fly kom som en andre prioritet, og verken fokus eller forventninger låg særlig høyt.

NM har vært det kjekkeste stevnet jeg har vært med på lenge, og det var deilig å være sulten og selvsikker nok på løpene., og jeg hadde det utrolig kjekt selv om jeg også var veldig nervøs. Alle løpene bortsett fra 50 fri gikk etter forventningene, og det var deilig å avslutte sesongen godt.En sommerferie blir godt, men stevnet har garantert vært med på å øke motivasjon og viljen til neste sesong!!!! :-)

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

NM leir i Malmø

Etter mye reising de siste ukene, syns jeg det var tungt å skulle reise enda engang. Mange syns det er rart at jeg føler det slik, derfor har  jeg tenkt å forklare hvorfor:

 

For å ikke bli misforstått, så er jeg VELDIG takknemlig for alt jeg har fått opplevd gjennom svømmingen. Jeg prøver av og til å forestille meg hvordan livet mitt hadde vært uten svømming – Jeg tror neppe jeg hadde fått like mange opplevelser, erfaringer og fantastiske venner slik som jeg har i dag!

 

Når jeg skal ut å reise, er det mange som sier alt jeg må se og få med meg mens jeg er borte. Det er dessverre ikke slik. Det meste vi ser er hotellet, veien til svømmehallen, og bassenget. Selvfølgelig er det noen dager vi har tid til utflukter, men det er ingen ferie for å si det slik. For det meste er det harde treningsleirer eller tøffe konkurranser. Etter årevis med reising (opptil 100 døgn i året) setter jeg veldig stor pris på å være hjemme med familie, venner og ha stabile rutiner.

 

Etter mye frem og tilbake, bestemte jeg meg  for å reise til Malmø med resten av SSC. Det er jeg veldig glad for i ettertid. Svømming er egentlig en individuell idrett, men gjengen i SSC er helt fantastisk, og har et samhold  som knapt kan beskrives. Hvis det er en som sliter og har det tungt, er det alltid noen som er der og løfter deg opp igjen. Slagordet til SSC: En vinner, alles seier!

 

Trenerne, spesielt hovedtrener ”Sebbe” – står for en filosofi om at alle er forskjellig og trenger derfor å trene forskjellig. Vi var delt opp i ulike grupper med forskjellige treningsprogram etter hvilke øvelser vi svømmer. Sprint – mellomdistanse – langdistanse.

 

Treningen min under leiren var en god kombinasjon av svømming og alternativt. De fleste dagene svømte jeg to timer på morningen, og hadde jogging/styrke i 30-40 min fulgt av en time svømming. Siden vi skulle toppe formen og ha masse overskudd på NM, ble treningene lettere og kortere de siste dagene av leiren.

 

Utenom trening var hovedfokuset at vi skulle ha det gøy og være avslappet. Rammene var ganske fri, men likevel innenfor rimelighetsgrenen og i respekt for de andre rundt. Alle fikk busskort og kunne reise til byen, gå på kino, stranden etc. Så lenge vi kom tidsnok og var klar til treningene. Vi hadde blant annet en utflukts dag hvor vi reiste til København og var på tivoli/shopping! Vi spiste lunsj og middag ute hver dag under leiren. Det var veldig sosialt, og vi hadde det utrolig kjekt sammen. Jeg syns det var kjekt at min kjære bror Kristoffer var med på leiren (på besøk fra Vestkantsvømmerne), Mamma og pappa kom også en tur for å hilse på, og for å få en liten ferie i Malmø by :) .

 

Jeg er veldig for filosofien SSC står for, og jeg fikk en veldig god opplevede gjennom at treningene ble kjekkere, og fokuset ble balansert ved å ha det underholdende på fritiden.

Det var god stemning gjennom hele leiren med mye latter, og hvertfall jeg glemte presset og forventingene frem mot NM. Det var høyt trykk og  masse liv på treningene. Spesielt syretreningene syns jeg var det gøyeste, hvor mange stod på land å heiet når de andre svømte.

 

Når vi reiste til Oslo for å delta på NM kom jeg med et stort smil rundt munnen og hadde ganske bra selvtillit etter all den gode treningen jeg hadde gjort. Det var en utrolig deilig følelse, og lenge siden sist!

 

 

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

Mare Nostrum -Canet

Junior og rekutt gruppen reiste fra Barselona til Calella (ca. en time utenfor Barcelona) på treningsleir, mens resten av gruppen reiste til Canet i Frankrike, for å delta på det neste Mare Nostrum stevnet. Dette stevnet var ikke fina godkjent (arrangørene sin feil), og dermed ikke mulig å kvalifisere seg til VM i Shanghai.

Vi reiste til Canet mandag morgen. Det var en tre timers busstur, og når vi kom frem slappet vi av og hadde en god treningsøkt. Vi hadde hele tirsdag til disposisjon siden stevnet ikke startet før onsdag-torsdag. Jeg hadde bevegelighet og to korte økter i bassenget. Resten av dagen brukte jeg på å slappe av og lade opp.

Jeg hadde det samme svømmoppsettet som i Barcelona, og startet onsdagen med å svømte 50 bryst først på tiden 33.58. Jeg klarte å presse tiden enda litt ned og er fornøyd med det. På 50 fri hadde jeg 26.61, og som jeg heller ikke kan si meg fornøyd med. Kroppen var seig, og jeg klarte ikke å få høy nok frekvens. Jeg lå på ca 50, mens mine beste løp har jeg hatt mellom 56-60. Jeg kom likevel til B finale og hadde 26.50. Jeg svømmer stabilt og klarte å jobbe ned frekvensen. Det blir likevel for seigt og jeg må jobbe med dette frem til NM i sommer.

Søndag hadde jeg 100 fri. Med den gode følelsen og sterke løpet jeg hadde i Barcelona hadde jeg håpet at jeg kunne klare å presse tiden enda litt ned i Canet. Det klarte jeg ikke, og svømte på 57.87. Det var litt frustrerende, men jeg glemmer fort at jeg har vært på en tøff høydeleir og at det varierer veldig med formen dag for dag. Finalene såg jeg fra tribunene, og hadde en liten svømmeøkt for å gli ut stevnet.

Fredag reiste elitegruppen videre til Monaco, mens resten av gruppen (+ de som var i Calella å trente) reiste hjem. Vi hadde en lang reise dag. Først tok vi 4t buss fra Canet til flyplassen i Barcelona. Flyet fra Barcelona- Oslo ble forsinket og vi nådde ikke flyet fra Oslo-Stavanger. Litt synd – Jeg føler at omtrent hver gang jeg skal reise blir det forsinkelser. Jeg kom ikke hjem før midnatt, men jeg kom hvertfall hjem ;)

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

Mare Nostrum -Barcelona

Ni dager etter høydeoppholdet gikk reisen til Barcelona med landslaget. Mare Nostrum er internasjonale stevner som holdes hvert år i juni, tre ulike steder -Barcelona, Canet og Monaco. Det er alltid høyt nivå på disse konkurransene, og i år var Barcelona siste sjanse til å kvalifisere seg til VM i Shanghai (25-31 juli) for den norske troppen!

For meg var ikke kravene til VM største fokus under dett stevnet. Kravene var satt etter tidene som ble gjort med superdraktene, og var derfor ganske urealistisk for meg akkuratt nå. A krav: 50 fri -26.06/100 fri -56.60. B krav: 50 fri – 25.43/100 fri -55.24. Mine perser: 50 fri -25.77/100 fri – 56.47 (2-3 år siden). Med B -kravene, kan man bli vurdert til å bli tatt ut, mens A kravene er en sikret VM plass. Her står alle VM kravene: http://svomming.no/getfile.php/5105/VM%20langbane%202011.pdf

Vi kom til Barcelona fredag formiddag, og fikk en økt i bassenget før stevnestart dagen etter.

Lørdag startet jeg med 50 bryst hvor jeg svømte på 33.60, ikke langt bak pers. Det var jeg fornøyd med, og jeg syns løpet var teknisk bedre enn det har vært på lenge. 50 fri gikk kort tid etter, hvor jeg svømte på 26.56. Det var et teknisk bra løp, men jeg klarte ikke å komme opp i hurtig nok hastighet og manglet eksplosivitet som førte til at det gikk for seint. Ingen semi/finaler på meg, bare en kort og rolig svømmeøkt på kvelden, og tilskuer under finalene.

Søndag svømte jeg 100 fri på tiden 57.62. Jeg syns det var et bra løp, sammenlignet med 50 fri dagen før. Jeg var veldig sterk de siste 20m av løpet, og klarte oppgavene/målene jeg hadde satt meg i forkant av løpet. Det er ett sekund bak pers, men i forhold til at jeg kom fra høydeleir ni dager tidligere, er dette godkjent! Jeg svømte også 50 butterfly på 28.58, som er ett sekund over pers. Helt ok, men jeg gjør for mange tekniske feil. Det ble desverre ingen (A) eller B finale slik som i fjord, men det er mye høyere nivå i år -pga av VM kvalifiseringen. Jeg hadde en kort og rolig svømmeøkt på kvelden, og såg finalene. Etterpå gikk jeg, Ingvild Snildal og Monica Johannesen å såg på den berømte kirken -Sagrada familia. :)

 

The best thing about the future is that it comes only one day at a time

Posted in Ukategorisert | Leave a comment